Schutterij St. Petrus en Paulus Susteren

Koning 2018

Bjorn Koelen, nieuwe schutterskoning St. Petrus en Paulus Susteren.     Zondag 24 september jl werd op de schiet locatie aan de Pissummerweg het jaarlijkse koningsvogelschieten van schutterij St Petrus en Paulus Susteren gehouden.

Het was prachtig weer dus het beloofde een mooie dag te worden. Nadat traditioneel ’s morgens de nieuwe vogel omhoog gehesen werd, werd ’s middags eerst nog een groepsfoto gemaakt.
Hierna kwam het openings woord van de voorzitter en het gebed van de deken.
Dit alles nadat eerst onze koning en koningin van afgelopen jaar bedankt werden voor hun inzet tijdens het afgelopen schuttersseizoen. Nadat de oude koning Jan Oudenaar het eerste schot mocht doen op de nieuwe vogel was het de beurt aan de genodigden om hun eerste schoten te doen.
Hierbij werd de gemeente Echt-Susteren goed vertegenwoordigd door wethouder Wackers en wethouder Pustjens. Daarna was het de beurt aan de schutters van de vereniging om de strijd te doen losbarsten.

De vele aanwezigen konden genieten van een spannende strijd die uiteindelijk gewonnen werd door een van de genodigden te weten Wim Nelissen, onze trotse schutterslokaal houder.
Hij mocht zich dagkoning noemen.
Daar we nog geen officiële schutterskoning hadden werd een nieuwe vogel opgezet en bleven 7 schutters over die voor de titel gingen.
Het werd behoorlijk spannend wie zou deze strijd winnen ?

Uiteindelijk bleek dit Bjorn Koelen te zijn, top !!
  Hij haalde met een gericht schot de vogel naar beneden en mag zich koning van de schutterij noemen.
Hij zal samen met zijn vriendin Sanne als koningspaar onze schutterij gaan vertegenwoordigen.
De avond verder besloten met een feestavond in de Tunnelbar.
Wij wensen als vereniging Bjorn en Sanne heel veel succes voor het komende seizoen en zijn ervan overtuigd dat dit prima gaat lukken.