Schutterij St. Petrus en Paulus Susteren

KONINGSVOGELSCHIETEN 2016

JAN OUDENAAR, KONING 2017.

Afgelopen zondag was het weer zo ver, ons jaarlijks koningsvogelschieten stond voor de deur. Zondagochtend werd onder het toeziend oog van onze koning van afgelopen jaar, Jan Stevens,
de nieuwe vogel opgezet.
Het weer was prachtig, dus het beloofde een heel mooie dag te worden.
  Voor aanvang van het vogelschieten werd ons oud koningspaar Marjon en Jan, bedankt voor hun bijdrage als koningspaar in het afgelopen seizoen.

Er waren 6 kandidaten die de strijd om de koningstitel van P & P met elkaar aan gingen, verder waren er nog een aantal genodigden die ook meestreden voor de titel dagkoning. De strijd verliep in rap tempo en je kon goed zien dat er prima op de ring, waarin de vogel zich in bevindt, geschoten werd.
Wethouder Pustjens liet zich na enkele rondes vervangen door wethouder Wackers, dhr Pustjens had nog andere verplichtingen.
Het was behoorlijk druk in de keet en rondom de schietboom, kennelijk waren veel mensen toch nieuwsgierig wie er dit jaar met de koningstitel vandoor zou gaan.  Na een klein uur werd er een korte pauze ingelast.
Iedereen kon zich weer effe opladen voor het slotstuk van de dag.
Het bleek op het laatst moeilijk om precies te zien waar je het verlossende schot moest lossen.

Jan Oudenaar, bleek hierin de beste te zijn en met een goed gemikt schot haalde hij de vogel met het 131ste schot, naar beneden.

Jan mag zich samen met zijn vriendin Hetty, koningspaar van onze schutterij voor het seizoen 2017 noemen.

De installatie van onze nieuwe koningspaar vond zoals gebruikelijk plaats bij het kapelke op de Heidestraat.
  Hierna werd, na een rondgang over de Hei, het feest in de Tunnelbar voortgezet. We mogen weer terug zien op een prachtige middag die druk bezocht werd en met prima weer tot een mooi einde kwam.

Jan en Hetty, nogmaals namens de vereniging van harte proficiat !!